Mobile Developer Waterkaarten

Solliciteer nu

Lead Mobile Developer Waterkaarten


Full-time · Amsterdam

We horen je denken. “The Mobile Company? Waarschijnlijk een paar jongens die mobiele apps bouwen.” Dat doen wij. Sterker nog, we zijn er best goed in.

We waren een van de eersten die in de jaren negentig op de mobiele trein sprongen. Sommigen zagen een draadloze telefoon; we zagen technologie die de wereld zou veranderen. Sindsdien lopen we voorop bij alle grote mobiele doorbraken, van messaging en mobiele websites tot mobiele apps.

Fast-forward naar 25 jaar later. Nog steeds maken we graag elke dag impact met ons werk. Neem Waterkaarten, een van onze eigen apps. Als de meest populaire app op het water helpt Waterkaarten jaarlijks vele tienduizenden pleziervaarders veilig en voorbereid te varen. De app groeit razendsnel en onze toekomstambities zijn hoog. Ga jij ons helpen deze droom waar te maken? Lees dan snel verder.

Over jou 

Vind jij het leuk om een mobiele app te ontwikkelen die iedereen graag gebruikt tijdens het varen? Krijg je energie van uitdagende projecten waarbij je jouw eigen code zelf kunt uittesten op het water? Word je blij van werken voor een bijzondere doelgroep met een enthousiast en betrokken team? Is het oplossen van uitdagingen met slimme functies iets waar jij in uitblinkt? Heb je een 'can-do'-mentaliteit, ook al heb je iets nog nooit eerder gedaan?

Ben jij dit in een notendop, dan kijken we graag samen of er een wederzijdse match is. Solliciteer direct of lees hieronder meer.

Jouw rol 

Als een Lead Mobile Developer Waterkaarten heb jij een passie voor het helpen ontwikkelen van mobiele technologie die mensen graag gebruiken. Bij ons krijg je de unieke kans om de grootste navigatie-app op het water verder te ontwikkelen en te helpen groeien, en daarmee de toekomst van de pleziervaart in eigen land en daarbuiten te helpen vormgeven.


Een dag in het leven...

Vandaag start je jouw flexibele werkdag om half tien op kantoor, met een espresso en een informele stand-up met je team. Samen reviewen jullie de tickets en backlog in JIRA waarna je klaar bent om te beginnen aan jouw to-do's voor de dag. Aan je bureau start je het systeem op en check je de nieuwste e-mails terwijl je een tweede kop koffie wegwerkt. Na een gesprek met je buurman om de details van jouw ticket op te helderen, is het tijd om te coderen. De Product Owner stuurt je een dringend bericht met een paar last-minute wijzigingen en bugs. Geen probleem, je weet precies hoe je ze snel kunt oplossen.

Om één uur schuif je aan voor een bedrijfslunch in de kantine. Je speelt een lekker potje pingpong, pakt dan een blikje fris en sluit aan bij de tactische meeting van jouw team. Samen bespreken jullie de metrics, projecten en doelen voor de week. Voor komende week wordt een videosessie ingepland om de nieuwste features te testen met eindgebruikers en jij komt direct met goede suggesties voor de opzet en vragen. Daarna geef je een beknopte update over de verbeteringen voor de routeplanner waar jij de afgelopen weken hard aan hebt gewerkt. Deze ga je vanmiddag met het team live testen in de haven. Voordat je het kantoor verlaat, check je even met de Marketeer of de gisteren gestarte A/B-test nog naar wens loopt.

Onderweg naar de haven praat je de Business Owner bij over de laatste fixes aan de kaartweergave in de app. Eenmaal op de boot zet je samen met het team snel jullie gebruikelijke testing station op. Je blijft de rest van de dag aan boord om te testen, waarbij je tussendoor wat brandende vragen van jouw support-collega’s beantwoordt via Slack. De testsessie is een succes! Dat vier je samen met een biertje nadat je weer aan wal bent en de gevonden issues op de backlog hebt vastgelegd. Na afloop spring je op je fiets richting Amsterdam Centraal en al fietsend blik je vooruit op de maandelijkse company update van morgen en welke learnings jij daarin wilt delen met de andere teams.

Must haves

 • Je bent bekend met verschillende technieken en programmeertalen (Swift en/of Java en Kotlin)

 • Je hebt begrip van agile werken en de volledige levenscyclus van mobiele ontwikkeling

 • Je beheerst de Engelse taal in woord en geschrift


Nice to haves

 • Een diploma in Computer Science, Software Engineering of vergelijkbaar

 • Je hebt ervaring in het bouwen van schaalbare, veilige en bruikbare mobiele apps

 • Je hebt praktische kennis van het mobiele landschap, architecturen, trends en opkomende technologie

 • Je hebt een actief GitHub-account met recente projecten


Dit ben jij

 • Je bent ambitieus, vastberaden, resultaatgericht en hands-on

 • Je kunt volledig zelfstandig en in een zelfsturende organisatie werken

 • Je hebt een oog voor kwaliteit en detail: je code is schoon, consistent en gemakkelijk te onderhouden

 • Je bent van nature nieuwsgierig en enthousiast om nieuwe technologieën te verkennen en inzichten te delen

 • We creëren magie in teams en daarom hechten we veel waarde aan je houding en vermogen om een teamspeler te zijn


En tenslotte enkele praktische zaken

EXTRAATJES:

 • Een marktconform salaris
 • Een internationaal team dat ervoor zorgt dat er nooit een saai moment is
 • Interessante projecten die even divers als uitdagend zijn
 • Een platte organisatie waar jouw goede ideeën gemakkelijk werkelijkheid kunnen worden
 • Voldoende ruimte om te leren en professioneel te groeien
 • Een waanzinnig kantoor in Amsterdam, met een adembenemend uitzicht over het IJ
 • Work hard, play hard: regelmatig varen met het team en programmeren op de boot
 • Flexibele werktijden, een vrijmibo & teamuitjes
 • Een uitstekende bedrijfslunch, vers fruit, snacks & koude dranken


LOCATIE:
Amsterdam, op de HQ van The Mobile Company in de Houthavens

STARTDATUM:
Flexibel


SOLLICITEREN

Denk jij dat je het in je hebt om ons team te komen versterken? Klik op ‘solliciteer nu’ om jezelf voor te stellen. Als er een match is, dan ontmoeten we je graag bij ons op kantoor voor een kop koffie en een kennismakingsgesprek. 

Geïnteresseerd? Solliciteer nu en we hopen je snel te zien!

Daily culture